YKSINÄISYYTTÄ

VÄHENTÄVÄ TEKO

Yksinäisyyttä vähentävän teon palkinto tanssituntien vetäjälle

Maakuntapäivänä palkittiin Pohjois-Karjalan yksinäisyyttä vähentävä teko. Polvijärveläisen Anja Haarasen jumppa- ja tanssitunnit ovat olleet tärkeitä kohtaamispaikkoja monelle yksinäiselle ja moni on löytänyt niistä elämänkumppaninkin.

Vihjeitä hyvistä yksinäisyyttä vähentäneistä teoista haettiin kampanjalla ja nettikyselyllä.

Saimme 75 vihjettä yksinäisyyttä vähentävistä teoista. Vihjeet koskivat sekä yksittäisiä ihmisiä että yhteisöjä, joissa hyviä tekoja tehdään esimerkiksi osana työtä tai yhdistystoimintaa.

Voittajan valinta toinen toistaan parempien vihjeiden joukosta oli todella vaikeaa. Tämänkertaisella valinnalla halusimme osoittaa, että yksikin ihminen voi vähentää yksinäisyyttä omalla toiminnallaan.

Anja Haaranen, 63, on pitänyt Polvijärvellä jo vuosien ajan jumppa- ja tanssitunteja lähinnä ikäihmisille. Toiminnastaan hän ei ole saanut tai kaivannut palkkaa, vaan on tehnyt sitä myös omaksi ilokseen. Polvijärven kunta on tarjonnut hänelle salivuorot ja musiikkilaitteet.

Viime vuonna julkistettiin Pohjois-Karjalan maakunnan uudistettu brändi, jonka ydinajatus nousee karjalaisesta yhteisöllisyydestä ja hyväntahtoisesta uteliaisuudesta toisia ihmisiä kohtaan. Samalla julkistettiin maakuntamme yhteinen pyrkimys: täällä kukaan ei jää yksin. Mutta toisaalta meillä on tutkitustikin paljon yksinäisyyttä. Tämän asian eteen meidän on työskenneltävä joka päivä.