
Taiteella
ja tieteellä –
Panimo
Honkavuori
Taiteella ja tieteellä – Panimo Honkavuori
Miten Euroopan kemikaalivirasto tai erittäin harvinaisen rupiliskon suojelu liittyvät oluen panemiseen?
Tällainen yhtälö vaatii luovuutta ja on mahdollinen juuri Pohjois-Karjalassa. Panimo Honkavuoren tarina alkoi, kun kaksi tohtorismiestä löivät viisaat päänsä yhteen Joensuun legendaarisessa Jokela-kuppilassa vuonna 2009.
Se lähti halusta tehdä hyvää olutta
Päätös panimon perustamisesta syntyi siltä istumalta ja Jani Honkanen ja Ville Vuorio alkoivat määrätietoisesti pyrkiä kohti sen toteuttamista. Aluksi miehet uppoutuivat aihetta käsittelevään akateemiseen kirjallisuuteen ja tekivät lukuisia kokeiluja. Kehittämiään oluita he maistattivat tutuilla ja kavereilla paljastamatta vielä aikeitaan, kunnes vahvistui halu yrityksen perustamiseen ja oli aika etsiä apua yrittäjyyteen liittyvistä asioista.
Miten miehet uskalsivat hypätä virkamiestyöstä ja akateemisesta maailmasta panimoyrittäjiksi ja miten se on sujunut? Yrittäjien koko tarina luettavissa Business Joensuun sivulta.
Joensuun nimikkoeläimen rupiliskon tutkimuksen valmistuttua, Ville Vuorio on vaihtanut oluttohtorin tehtäviin.
Joensuun nimikkoeläimen rupiliskon tutkimuksen valmistuttua, Ville Vuorio on vaihtanut oluttohtorin tehtäviin.
