JÄÄTÄVÄN

LOISTAVAA

Jäätävän loistavaa

Pohjois-Karjalan ilmapiiri ja maaperä ovat otollisia uudenlaisille teoille ja avauksille. Meillä luova hulluus on sitä, ettei tarvitse kysellä, onko tällaista tehty ennen. Yksi esimerkki rohkeista avauksista on Botania. Valotaiteilija Kari Kola on muovannut kituuttavasta kasvitieteellisestä puutarhasta yleisömagneetin, jonne tullaan viihtymään ja nauttimaan elämyksistä.

Vuoden 2018 alussa valotaiteilija Kari Kolan kahden yhtiökumppaninsa kanssa perustama osakeyhtiö osti Itä-Suomen yliopiston entisen kasvitieteellisen puutarhan kiinteistön. Suunnitelmissa oli nostaa Botania koko Itä-Suomen ykkösnähtävyydeksi. Vesiputouksia, sisälle satavia pilviä, ruokaravintola, juhlia, neljä vuodenaikaa – suunnitelmat kuulostivat ennennäkemättömiltä ja riskit olivat miljoonaluokkaa. (YLE 4.1.2018) Lokakuun alusta lähtien Botania on ollut kokonaan Kolan omistuksessa. (YLE 2.10.2018)

Syyskuussa 2018 Botanian Visual Festivalilla nähtiin valotaidetta, videota, valokuvaa, installaatioita, tulta ja ääntä. (Karjalainen 21.9.2018)

Botania on vuodessa lunastanut paikkansa suosittuna tapahtumapaikkana, joka tarjoaa monipuolista kulttuuriohjelmaa ja toimintaa kuten livekeikkoja, salsa-iltamia, viidakkomuskaria, runotapahtumia ja näyttelyitä.

Botania muuttui talven ihmemaaksi

Kuvat: Rami Saarikorpi