TÖISSÄ

IDÄSSÄ

Miltä näyttää työelämä Pohjois-Karjalassa?

Kesällä 2021 kuvatussa vlogisarjassa hypätään kulissien taakse pohjoiskarjalaiseen työelämään. Töissä idässä on Joensuun Nuorkauppakamarin toteuttama projekti, missä 11 mielenkiintoista henkilöä Pohjois-Karjalasta päästävät katsojat rehellisen lähelle omaa työtään, arkeaan ja unelmiaan. Nämä rohkeat osallistujat antoivat vlogikameran tallentaa elämäänsä kesällä 2021 viikon verran.

Sarjan jaksot ilmestyvät 2.11. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 18. Jokaisessa jaksossa nähdään yhden osallistujan viikko.

Jakso 1. Ville

Ensimmäisessä jaksossa nähdään, miltä näyttää kansainvälisen FinEq Internationalin perustajajäsenen Villen työviikko. Vauhdikkaassa jaksossa nähdään kaikkea aina vesihiihdon ja verkkokaupan pyörittämisen väliltä. Kontiolahden Lehmossa toimiva FinEq International Oy on monipuolinen ohutlevy- ja pintakäsittelypalveluita tuottava yritys. FinEq International  valmistaa myös laadukkaita Carelia Grill – avotulisijoja, grillejä ja niihin kuuluvia lisävarusteita.

Jakso 2. Jesse

Tästä jaksosta ei huumoria puutu, kun Autotalo Hartikaisen vaihtoautopäällikkö Jesse päästetään vlogikameran varteen. Autotalo Hartikainen on monimerkkinen autotalo, joka palvelee neljässä eri kaupungissa. Tämä jakso sijoittuu Joensuun Käpykankaalle, missä merkkiedustukseen kuuluvat Mercedes-Benz, Honda, Citroën, Peugeot, KIA, Mitsubishi ja Ford. Henkilö- ja pakettiautomyynnin, huollon ja korikorjaamon lisäksi tiloissa toimii raskaan kaluston huolto ja korjaamo.

Jakso 3. Zakaria

Jaksossa puikkoihin päästetään iloinen ja naurava Zakaria, 29-vuotias marokkolainen Valamis Groupilta. Valamis on oppimisen digitalisaatioon erikoistunut, kansainvälisesti kasvava IT-yritys, jonka ratkaisut tehostavat työtä ja luovat liiketoiminnan kasvua.

Jakso 4. Kini

Kinin viikko on monipuolinen kokoelma mahdollisuuksia, joita Pohjois-Karjalan osuuskaupalla on tarjota. Työviikkoon kuuluu työskentelyä mm. S-marketissa että Rossossa sekä tietokoneen ääressä leikkaajan roolissa.

Jakso 5. Johannes

Johannes on koripalloseuran kasvatti, joka toteuttaa Joensuussa omannäköistä elämää vauhdikkaan arjen muodossa. Joensuun Yrittäjät tarjoavat tälle iloiselle miehelle monipuolisen unelmaduunin retkien ja tapahtumien muodossa. Luvassa on myös kurkistus paikalliseen seuraelämään Kataja Basketin kautta!

Jakso 6. Petri

Kuudennessa jaksossa kurkataan Tuupovaarassa sijaitsevan teollisuusalan Ouneva Oy:n levytyökeskuksen käyttäjän Petrin työviikkoon. Vaikka aamuherätykset saattavat olla aikaisia, on töihin mukava mennä, kun työ on mielekästä ja työporukka mukava.

Jakso 7. Juho

Juho on urheilua rakastava tuore joensuulainen, joka toimii kansainvälisellä Mantsinen Groupilla simulointi-insinöörinä. Työpäiviin mahtuu rentoa meininkiä työkavereiden kanssa sekä itsenäistä työskentelyä suurkoneiden osia suunnitellen.

Jakso 8. Nadia

Kahdeksas jakso vie meidät Joensuun keskustassa sijaitsevan ohjelmistoyhtiön toimistoon, missä monikulttuurisen perheen kasvatti Nadia näyttää meille työviikkoaan.

Jakso 9. Joonas

Joonas työskentelee Vinnin Raudassa, Enossa sijaitsevassa rautakaupassa. Kesäinen viikko tässä perheyrityksessä pitää sisällään monipuolisia työtehtäviä aina asiakaspalvelusta kuljetuspalveluihin.

Jakso 10. Linda

Linda on ABLOY Critical Infrastructure yksikössä Head of Global Marketing -roolissa työskentelevä joensuulainen. Jaksossa kuullaan Lindan ajatuksia siitä, minkälaisia eväitä varusmiespalvelu antaa esimiestehtäviin ja miten hän päätyi Abloylle erikoisin kääntein. Jaksossa nähdään myös Lindan House-workshoppiin valmistautumista sekä Cat People tanssikoulun oppilasnäytökseen.

Jakso 11. Iina

Tämä jakso tuo pullan tuoksun kotikatsomoihin asti. Iinan jaksossa kurkkaamme hieman syvemmälle Pohjois-Karjalaan, missä Nurmeksessa Pielispakarin tehtaalla valmistuvat uunituoreet herkut maakuntaan kuljetettavaksi.